Robertsfors IK

Referat

BAIK - Robertsfors IK 6-1

Det blev en komfortabel seger med 6-1 i seriepremiären mot Robertsfors.
Målskyttar i dagens match var Fredrik Ahlander 2, Victor Johansson 1, Niklas Landström 1, Filip Daunfeldt 1 (straff) och William Karlsson 1.
Eriks syn på matchen;
Vi börjar lite nervigt första 5 minuterna för att sedan äga halvleken i 40 minuter. Försvarsspelet fungerar bra och vi kan vinna bollen på offensiv planhalva flertalet gånger under halvleken. Vi tar ledningen efter 10 minuter då Ahlander löper sig fri på en fint slagen djupledsboll av Virran.
Tre minuter senare vinner Daunfeldt bollen högt och serverar Ahlander som från snäv vinkel hittar luckan vid främre stolpen. Vi fortsätter äga mycket boll och kommer till många bra situationer men sista avslutet/passningen kanske inte riktigt går rätt. Efter drygt 35 minuter nickar Virran in en Gälman hörna från höger.

2:a halvlek blir lite mer kontrollerad och avslagen där första 15-20 minuterna är ganska bekväma från vår sida. Vi gör en hel del byten och efter 70 min nickar Landström in en högerhörna från Gälman. Ahlander som fortsätter ta löpning efter löpning får betalt och blir nerdragen av målvakten med straff som påföljd. Straffen förvaltas säkert av Daunfeldt till 5-0 bara minuter efter 4-0 målet.
6-0 kommer av William Karlsson som håller sig framme i straffområdet och petar in bollen i en tilltrasslad situation. Robertsfors reducerar på tilläggstid på en väldigt konstig dömd straff som varken Baikare eller Robertsforsare såg.

Sammanfattningsvis en bra match som vi avgör i 1:a halvlek. Vi gör mål på många olika sätt och Simon har en lugn dag i målet. Försvarsspelet var bra i framförallt 1:a halvlek då vi kunde vinna bollen högt många gånger.